Professionel skindrens og pelspleje

skind

Professionel skindrens adskiller sig fra al anden specialrensning.

Hvor andre rensemetoder enten kan udtørre skindet eller tilføre olier, der lægger sig på overfladen, genopretter professionel skindrens skindets naturlige balance, så det får sit oprindelige præg tilbage.

Al rensning af skind og pels foretages med en rensevæske kaldet kulbrinte. Dette er en rensevæske, som giver den mest skånsomme rensning samtidig med, at skindet bevarer smidigheden og ikke udtørrer i renseprocessen. 

Behandlingen sker ved en speciel dybtgående rensning imprægnering og opgarvning, der tilmed gør skindet mere modstandsdygtigt over for regn og snavs. En afsluttende specialpræsning giver skindet sit smukke udseende og greb tilbage.


Lustrering

pels

Skal du have mere ud af din pelsrens, og ønsker du at din pels får sin oprindelige fylde tilbage, skal du vælge at få din pels lustreret.

Behandlingen foregår i en maskine, som har et hurtigt roterende jern, der opvarmet til strygejernstemperatur.

Ved en lustrering gennemgår pelsen en specialbehandling, hvor den børstes mod hårene, så de igen rejser sig og får den optimale fylde og glathed. Samtidig fjernes løse hår fra pelsen

 


 Pelse i sommerhi og opbevaring

Når foråret kommer gemmes vinterpelsen væk. I de varme sommermåneder begynder pelsen populært sagt at svede. Det dur ikke at gemme den væk i garderoben, der danske enkelt er for varm, og kælderen er for fugtig. Man bør derfor sende pelsen til et firma med speciale i pelsopbevaring.

Aflever pelsen hos Top Rens, der sender den videre til specialopbevaring. Her luftes hårene igennem og børstes, før den hænges op et rum bygget af cedertræ med en konstant temperatur og fugtighed. Er det nødvendigt kan pelsen gennemgå en rensning forinden. Cedertræet holder utøj væk, og rummets fugtighed forhindrer at tråde og syninger mørner. Den nøjagtigt tilpassede fugtighed betyder samtidig, at pelsen ikke udtørrer og taber hårene. Opbevaringen betyder levetiden forlænges markant.

Allerede ved indleveringstedets modtagelse registreres pelsen i det specielle opbevaringsregister, herunder afklares forsikringsforhold, så det sikres, at pelsenes sikkerhed er afklaret lige fra indleveringstidspunktet.

Sæsonen for pelsopbevaring starter i marts/april og slutter når efteråret banker på døren i oktober/november. Før afleveringen bliver pelsen igen luftet og børstet, så den er klar til at modstå vind og vejr.

Når pelsen ønskes retur, kontaktes indleveringsstedet senest 14 dage før ønsket returnering.