GODE RÅD

Fjern pletterne effektivt

Er der kommet stearin på tekstilerne, er der sjældent en god idé at bruge et strygejern til at suge det op. Med kemisk rensning på TOP Renseriet opløses og udskylles stearinen, så dugen eller tøjet bliver rent igen.

Er der kommet rødvin, kaffe, frugtsaft eller andre misfarvninger på tekstilerne, gælder det om sende det til rensning hurtigst muligt, da det er lettere at fjerne, jo kortere tid, der går. Undgå at bruge sæbevand til at opløse pletterne. Det samme gælder fedtpletter, som hærder med tiden.

Rengør ofte tøjet

Mange tror, at rengøringen af tøjet, er det, der slider mest. Det er ikke tilfældet. Beskidt tøj bliver hurtigere slidt end rent tøj, fordi snavset slider på fibrene.

Forlæng tøjets levetid

Det er primært snavset i tøjets fibre, der slider tøjet. Den mest skånsomme måde at fjerne snavset er at få det vasket eller renset professionelt.

Professionel rens med rensevæske er langt mere skånsomt mod tekstilfibrene.

Almindelig vask i hånden eller i vaskemaksine ændrer på fibrene i tekstilerne, hvilket medfører risiko misfarvning, krympning, og for, at tekstilerne bliver vredet skæve.

Professionel rens forlænger dit tøjs levetid væsentligt, fordi tekstilerne bliver vasket rene i dybden, og dermed fjerner det snavs, som slider på fibrene.

Se efter renholdelsessymboler

Når du køber nye tekstiler, kan det være en god idé at se efter, om varen er mærket med renholdelsesymboler. Tekstiler, som både kan renses og vaskes og renses er typisk af den højeste kvalitet.

 

Håndvask, højst 40º C
Skånsom vask, højst 30º C
Finvask, højst 40º C
Skånsom vask, højst 40º C
Varmvask, højst 60º C
Skånsom vask, højst 60º C
Hedvask, højst 90º C
Skånsom vask, højst 90º C
Tåler ikke vask
  Blegning
Tåler klorblegning
Kan ikke tåle klorblegning
  Tørring
Tumblertørring, højst 40º C
Tumblertørring, højst 60º C
Tumblertørring, højst 80º C

 

20.gif (482 bytes)

Tåler ikke tumblertørring

Må ikke centrifugeres ved høj hastighed.
Skal ligge på en plan flade under tørring
Tørres på bøjle
  Strygning
Lav temperatur, højst 110ºC
Middel temperatur, højst 150ºC
Høj temperatur, højst 200ºC
Tåler ikke strygning